Tour de France United :

de zomer in het teken van de fiets

Door Covid-19 was er in de lente 2020 geen fietsseizoen. En toch reageert de fiets, die uitblinkt als een van de oplossingen van de toekomst op het gebied van mobiliteit, weer effectief op de problemen die zich voordoen in deze gezondheidscrisis.
De grootste wielerwedstrijd ter wereld zet zich al enkele jaren in voor de bevordering van zachte mobiliteit en bevestigt opnieuw zijn steun voor het dagelijkse fietsen gedurende de zomer door de lancering van de Tour de France United. Dit in samenwerking met verenigingen ook overtuigd van het maatschappelijke nut van fietsen.

Niet vergeten:
Van 27 juni, de datum waarop de renners moesten starten vanuit Nice in de oorspronkelijke kalender, tot 20 september, datum van de definitieve aankomst van de 107e editie op de Champs-Elysées waardoor de winnaar gekend zal zijn, mobiliseert Tour de France United de gemeenschap van fietsliefhebbers om verschillende activiteiten te ondersteunen die in gang gezet zijn  om de rol van fietsen te bevorderen, met name als reactie op de gevolgen van de gezondheidscrisis (COVID-19).
  
Om kinderen geluk te brengen en het dagelijks leven van kansarme mensen concreet te veranderen, zullen door de Tour de France meer dan 1.500 fietsen worden aangeboden aan verschillende partnerverenigingen in Frankrijk en het buitenland. Internationaal worden meer dan 200 fietsen aangeboden aan kinderen uit gezinnen die in armoede leven, geholpen door de verenigingen BiJeVa in België en Jeugd Fonds Sport en Cultuur in Nederland.

‘Solidarity Bikes’ van BiJeVa vzw is een programma dat aan 100 gezinnen twee fietsen wil aanbieden , als antwoord op de sociaal-economische gevolgen van de Covid 19-crisis voor kansarme en noodlijdende kinderen en hun ouders.
Met rechtstreekse steun van de Tour de France zullen door BiJeVa aan 60 gezinnen, 120 fietsen ter beschikking kunnen worden gesteld.

Naast deze directe inzet, vertrouwt de Tour de France eindelijk ook op zijn kampioenen en al hun supporters om BiJeVa te steunen om aan de andere 40 gezinnen twee fietsen te kunnen geven: een oproep tot donatie stelt iedereen in staat deel te nemen door deze crowddonation.be site van BiJeVa te linken aan de letour.fr-site.