MESSI en ANNY

In zijn zoektocht naar Messi heeft Bart ook om de medewerking gevraagd van de bezielster van vzw BiJeVa, Anny De Windt.

Anny had namelijk in 2013 en 2014 in opdracht van de BiJeVa-kinderen Messi reeds uitgebreid ontmoet in Ciutat Esportiva Joan Gamper, oefencomplex van BARÇA (sedert 2006) in Sant Juan Despi.

Het klikte meteen tussen hen. Beiden zijn namelijk sterk overtuigd dat doen de beste manier van denken is. En daarom zet elk regelmatig een project op waardoor achteraf kwetsbare mensen, bij de dingen die zij voor hen regelmatig mogelijk maken, zich uitgenodigd voelen het beste uit zichzelf te halen. Bart en Anny zijn ervan overtuigd dat hun voordoen in een project er meer toe doet dan woorden die aanzetten tot actie. “Enkel de woorden die in overeenstemming zijn met de daden maken het verschil”, zeggen Anny en Bart.

Om in contact te kunnen komen met Messi legde Anny het project ‘De Houten Bal’ telefonisch uit bij een aantal mensen, verbonden met FC Barcelona, uit haar netwerk. Zo kwam Anny met Bart in het oefencomplex van BARÇA in Sant Juan Despi en in het hotel in Barcelona van waaruit Messi met de ploeg vertrok voor deelname aan de wereldbeker 2018 in Rusland. Zij hebben daar van alles beleefd. Je ontdekt er alles over in het boek. Hun samenwerking daar deed Bart meegaan in Anny’s uitgangspunt dat vertrekkend vanuit de werkelijkheid betrokkenheid en houding ertoe doen, dat die meebepalen hoe wij onszelf begrijpen, de wijze waarop we de samenleving zien en de manier waarop we anderen behandelen. De uitgave van het boek door vzw BiJeVa werd in Spanje bezegeld met een handdruk.

Ontdek meer over Anny’s uitgangspunt dat men bij BiJeVa ‘Feitencratisch Werken en Compassioneel Ontfermen noemt, door te klikken op de schuingedrukte tekst hierboven.